هوای خارج شده از دریچه های کولر گازی، باید احساس طراوت و خنکی در افراد به وجود بیاورد. بنابراین گرم یا خنک نبودن باد کولر گازی نشان از وجود مشکل در دستگاه می دهد. در این حالت ممکن است لازم باشد که با یک تکنسین تعمیر کولر گازی تماس بگیرید، اما گاهی اوقات نیز می توانید این مشکل را عیب یابی کرده و خودتان آن را برطرف کنید.
تابستان نزدیک است و این فصل از شلوغ ترین زمان ها برای تکنسین های کولر گازی می باشد. ما همیشه تماس هایی در مورد مشکل دمیدن هوای گرم از کولر گازی در روزهای تابستان دریافت می کنیم. باید بگوییم که خوشبختانه این یک نقص طبیعی در دستگاه های تهویه مطبوع است که گاهی اوقات می تواند توسط افراد خانه نیز برطرف شود. در نتیجه قبل از تماس با مرکز تعمیرات لوازم خانگی، هنگامی که کولر گازی شما باد گرم تولید می کند، ابتدا موارد زیر را برای حل این مشکل بررسی نمایید.
1. بررسی ترموستات کولر گازی
حتی اگر فکر می کنید ترموستات کولر گازی به درستی تنظیم شده است، باز هم آن را بررسی کنید. به خصوص اگر در خانه ای با افراد دیگری زندگی می کنید که ممکن است تنظیمات ترموستات کولر گازی را تغییر دهند. این امکان وجود دارد که فقط فن سیستم تهویه مطبوع در حال فعالیت باشد و بدین صورت هوای گرم را در سراسر خانه به گردش درآورد. به این صورت که اگر تنظیمات ترموستات کولر گازی روی “on” باشد، یعنی فن سیستم روشن است. عملکرد “on” به این معنی است که فن، 24 ساعته برای گردش هوا کار می کند، حتی اگر عملکرد سرمایش یا گرمایش کولر گازی خاموش باشد. در این حالت فن دستگاه، هوا را از طریق مجاری و دریچه ها از خانه خارج می کند و بدون اینکه آن را خنک کند، دوباره از طریق دریچه ها در سراسر خانه به گردش در می آورد.
دلیل دیگر خروج باد گرم از کولر گازی می تواند این باشد که احتمالا ترموستات آن اشتباها روی “heat” تنظیم شده است. در این حالت به راحتی می توان آن را به سادگی برطرف کرد. به این صورت که تنظیم ترموستات را به حالت “cool” تغییر دهید و از باد خنک آن لذت ببرید. همچنین مطمئن شوید که در حالت خنک کنندگی، دما خیلی بالا تنظیم نشده باشد. بنابراین حتما کولر گازی را روی حالت “cool” و در دمای مناسب تنظیم نمایید.
ترموستات کولر گازی باید روی “cool” یا “auto” تنظیم شود تا کولر گازی بتواند علاوه بر روشن بودن فن و گردش هوا، محیط خانه را خنک و مرطوب کند. به یاد داشته باشید، عملکرد “auto” تنها زمانی از فن استفاده می کند که عملکرد سرمایش یا گرمایش کولر گازی روشن باشد. ما توصیه می کنیم بیشتر اوقات از عملکرد “auto” استفاده کنید و فقط در صورت نیاز آن را به “on” تغییر دهید.
2. مطمئن شوید که واحد خارجی کولر گازی برق دارد
کولر گازی یک دستگاه پر قدرت است که انرژی زیادی برای کار کردن مصرف می کند. اگر یک اتصال کوتاه برق رخ دهد، می تواند باعث شود که یونیت خارجی کولر گازی کلید مدار را قطع کند و موجب پریدن فیوزها شود. بنابراین این اتفاق باعث قطعی برق در واحد خارجی تهویه مطبوع می شود. در نتیجه اگر از کولر گازی هوای گرم خارج می شود، جعبه فیوز را بررسی کنید و در صورت پریدن فیوزهای مربوط به کولر گازی، آن را مجددا وصل نمایید. همچنین این زمان خوبی است که فیوزهای مربوط به کولر گازی خود را در جعبه فیوز با یک برچسب مشخص کنید تا برای روزهای آینده اگر مجددا پریدن فیوز اتفاق افتاد، به راحتی بتوانید آن ها را تشخیص دهید.
همچنین اگر تکنسینی کولر گازی شما را اخیرا دست کاری کرده است، به احتمال زیاد در زمان کار، واحد بیرونی را خاموش کرده است. در این حالت ممکن است تکنسین فراموش کرده باشد که یونیت خارجی کولر گازی را دوباره روشن کند، بنابراین می بایست وجود برق را در آن چک نمایید و در صورت عدم برق رسانی، آن را برطرف نمایید.
3. بررسی گرفتگی در واحد بیرونی کولر گازی
کندانسور واحد بیرونی کولر گازی وظیفه آزاد کردن گرما را به عهده دارد. بنابراین برای تهویه به فضای خالی در طرفین و همچنین فضای خالی در سمت بالای دستگاه نیاز دارد. حداقل فضای خالی که دستگاه کولر گازی باید از بالا داشته باشد یک و نیم متر و حداقل فضای خالی از اطراف آن 30 سانتی متر می باشد. در نتیجه از رشد هر گونه گل و گیاه در نزدیکی پنل بیرونی کولر گازی که باعث گرفتگی و عدم تهویه آن می شود، جلوگیری نمایید و آن ها را کوتاه کنید یا از ریشه بکشید.
به یاد داشته باشید که در شروع فصل گرما همیشه برای نظافت و سرویس تهویه مطبوع خود مخصوصا تمیزکاری واحد بیرونی آن، برنامه ریزی داشته باشید. علاوه بر سرویس های دوره ای که توسط تکنسین ها بصورت حرفه ای انجام می شود، ایده خوبی است که هر چند وقت یکبار یونیت خارجی دستگاه را چک کنید و در صورت لزوم خودتان آن را تمیز کنید.
4. چک کردن فیلتر هوای کولر گازی و یخ زدگی کویل های اواپراتور
اکثر سازندگان کولر گازی می گویند که فیلترهای هوای یکبار مصرف آن ها تا حداکثر سه ماه به خوبی کار خواهند کرد. اما اگر به طور مداوم از کولر گازی خود در طول روز استفاده می کنید و یا اگر حیوان خانگی دارید، این فیلتر قبل از اتمام سه ماه به طور کامل کثیف خواهد شد. اگر چه فیلترهای هوا ارتباط مستقیمی با دمای هوای خارج شده از کولر گازی ندارند، اما کثیفی فیلتر هوا می تواند منجر به کثیف شدن کویل های اواپراتور یا یخ زدن آن ها شود. در نتیجه یک فیلتر هوای کثیف باعث می شود هوای گرم از تهویه مطبوع خارج شود. به این صورت که هنگامی که فیلتر هوا با گرد و غبار پوشیده می شود، جریان هوا را در سیستم تهویه مطبوع مسدود می کند و در این صورت جریان هوای آزاد کافی برای عملیات خنک سازی مناسب وجود ندارد. این اتفاق باعث ایجاد مشکلات زیر خواهد شد:
- تحمیل فشار بیش از حد به کولر گازی برای دمیدن هوای خنک
- هوای گرم به اندازه کافی با کویل داخلی (کویل تبخیر کننده) کولر گازی که حاوی مبرد است، تماس پیدا نمی کند.
فیلتر هوای کثیف کولر گازی باعث تجمع گرد و غبار می شود که در این حالت قطعات دستگاه بیش از حد گرم می شوند و آب حاصل از میعان روی کویل های اواپراتور یخ می زند. ممکن است فکر کنید که یخ زدن آن ها می تواند به خنک شدن زودتر هوا کمک کند. اما کویل های یخ زده در واقع مانع از جریان هوای خنک می شوند که می توانند به جای آن منجر به ورود جریان هوای گرم از موتور در حال کار به محیط خانه شوند. بنابراین هنگامی که کویل ها یخ بزنند، نمی توانند هوای داخل خانه را به طور موثر خنک کنند. علاوه بر این، انجماد کویل های اواپراتور، کمپرسور سیستم را در معرض خطر داغ شدن بیش از حد و خرابی قرار می دهد.
ما توصیه می کنیم یک آلارم ماهانه در ابتدای هر ماه، برای بررسی وضعیت فیلتر هوای کولر گازی خود تنظیم کنید. بررسی فیلتر هوا به این صورت است که می بایست آن را به سمت نور بگیرید، در این حالت اگر نور به سختی از فیلتر هوا عبور می کند، باید آن را با یک فیلتر جدید جایگزین کنید.
برای رفع مشکل یخ زدگی کویل های اواپراتور کولر گازی، ابتدا دستگاه را خاموش کنید، فیلتر آن را با یک فیلتر جدید جایگزین کنید و زمان بدهید تا یخ ذوب شود. همچنین می توانید دستگاه را خاموش نکنید و بعد از تعویض فیلتر هوا، فقط فن سیستم تهویه مطبوع را روشن کنید تا سرعت آب شدن یخ تسریع پیدا کند. اما مطمئن شوید که حالت “cool” حتما خاموش باشد. هنگامی که یخ از بین رفت، می توانید استفاده روتین خود را از کولر گازی از سر بگیرید، اما بهتر است برای اطمینان از یک تکنسین بخواهید قطعات دستگاه را از جهت وجود مشکل بررسی کند. اگر بعد از رفع یخ زدگی و استفاده مجدد از سیستم، دوباره با یخ زدگی کولر گازی روبرو شدید، سیستم خود را خاموش کنید و حتما با یک تعمیرکار کولر گازی تماس بگیرید تا مبرد سیستم را برای وجود مشکلات احتمالی از جمله نشتی آن، چک کند.
عدم رفع مشکل خروج هوای گرم از کولر گازی
اگر مراحل عیب یابی که در بالا ذکر شد نتوانست به حل مشکل خروج هوای گرم از تهویه مطبوع شما کمک کند، باید از یک متخصص تعمیرات کولر گازی مشورت بگیرید. در این مرحله، مشکل خنک کنندگی به احتمال زیاد از یکی از این سه مشکل ناشی می شود:
- نشتی مبرد کولر گازی
- خرابی فن در کندانسور
- خرابی کمپرسور کولر گازی
توجه داشته باشید که برای رفع مشکل خروج باد گرم از کولر گازی، به تکنسین هایی که قبل از رفع مشکل اصلی، اقدام به شارژ مبرد کولر گازی می کنند، اعتماد نکنید. از آنجایی که مبرد در کولر گازی به هیچ عنوان مصرف یا خارج نمی شود و در یک چرخه بسته کار می کند، کمبود مبرد به این معنی است که جایی در دستگاه نشتی وجود دارد. در نتیجه تکنسین تهویه مطبوع باید قبل از افزودن مبرد، نشتی آن را تعمیر کند. اگر نشتی تعمیر نشود و مبرد کولر گازی شارژ شود، شما علاوه بر صرف هزینه اضافه، فقط مشکل را به تعویق می اندازید.
در داره چاره تکنسین های آموزش دیده و مجرب کولر گازی ما در ریشه یابی مسائل گرمایش و سرمایش مشتریان و ارائه راه حل های با کیفیت متخصص هستند. در نتیجه برای رفع مشکل خروج باد گرم از کولر گازی خود می توانید همین حالا با ما تماس بگیرید تا شما را به بهترین نحو راهنمایی کنیم.