اگر پکیج دیواری یا آب گرمکن شما حتی زمانی که هیچ شیر آب گرمی در خانه باز نیست، به قصد گرم کردن آب روشن می شود و مدام کار می کند، باید مشکل آن را عیب یابی نمایید. دلایلی وجود دارند که باعث بروز این اتفاق می شوند. در این مقاله ما در مورد علت های کار کردن مداوم پکیج دیواری یا آب گرمکن صحبت خواهیم کرد و بروز مشکلات احتمالی در ارتباط با آن را توضیح داده و همچنین برای هر یک راهکاری را پیشنهاد خواهیم داد.
توجه داشته باشید که هنگامی که پکیج یا آب گرمکن شما دائما کار می کند، دلیل آن می تواند یک یا حتی چند مورد ذکر شده در این مقاله باشد. بنابراین باید همه عوامل را در نظر بگیرید تا بتوانید مشکل را به درستی برطرف کنید.
1. نشت آب پکیج یا آب گرمکن
نشت آب می تواند علت زیاد کار کردن پکیج آب گرمکن باشد. هنگامی که آبگرمکن نشت آب دارد، آب گرم بدون اینکه شیر آبی باز شود از دستگاه خارج می شود و به عبارت دیگر سیستم آب گرم خود را از دست می دهد. در این حالت دستگاه برای این که آب گرم از دست رفته را جبران کند مجددا شروع به فعالیت می کند.
برای رفع مشکل نشتی آب پکیج یا آبگرمکن باید به دنبال محل نشتی بگردید و قطعه معیوب را پیدا کنید. بسته به محل نشتی، ممکن است قطعه مورد نظر قابل تعمیر باشد و یا در غیر این صورت مجبور به تعویض کامل آب گرمکن خود شوید. برخی از نشتی ها به راحتی قابل رفع هستند، مثلا اگر اتصالات لوله ها شل شده باشند، فقط کافی است که با محکم کردن آن ها و استفاده از نوار تفلون مشکل نشتی را برطرف کنید. اما چیزی که واضح است این است که در صورت وجود نشتی، این مشکل باید به سرعت برطرف شود تا علاوه بر رفع مشکل کار کردن زیاد پکیج گرمایشی، از آسیب قطعات دیگر نیز جلوگیری شود.
2. عایق بندی نکردن آب گرمکن
یکی دیگر از دلایل رایج بیش از حد کار کردن آب گرمکن این است که گرمای آب به دلیل عایق بندی نشدن دستگاه از دست می رود که البته این امر بیشتر برای آب گرمکن های دارای مخزن رخ می دهد. هنگامی که آبگرمکن به درستی عایق بندی نشده باشد، مقدار زیادی گرما می تواند از آب گرم ذخیره شده در داخل مخزن خارج شود. بنابراین این امر سیستم گرمایشی آبگرمکن را مجبور می کند تا برای حفظ دمای مطلوب آب، مدام کار کند.
عایق بندی آب گرمکن به روش های مختلفی از جمله عایق بندی لوله ها و خود مخزن نگهدارنده آب انجام می شود که می تواند مشکل کار کردن بیش از حد آب گرمکن را برطرف کند.
3. تجمع رسوب در پکیج و آب گرمکن
تجمع رسوب ممکن است دلیل مدام کار کردن پکیج یا آب گرمکن باشد. با گذشت زمان مواد معدنی موجود در آب در قطعات مختلف دستگاه از جمله مبدل حرارتی، المنت گرمایشی و کف مخزن ته نشین شده و ایجاد رسوبات سفت و سفید رنگی می کنند. این رسوبات با مسدود کردن قطعات و مختل کردن عملکرد آن ها، از گرم شدن آب تا دمای مورد نظر جلوگیری می کند. در این حالت آب گرمکن مجبور است بیشتر اوقات روشن شده و شروع به کار کند. زیرا علاوه بر احتمال تشخیص اشتباه دما توسط ترموستات به دلیل تجمع رسوب، آب نیز سخت تر گرم خواهد شد.
برای رفع رسوبات جمع شده در قطعات پکیج و آب گرمکن و در نتیجه رفع مشکل مداوم کار کردن آبگرمکن، باید دستگاه را رسوب گیری نمایید. کارشناسان متخصص برای رسوب گیری پکیج آب گرمکن از یک محلول اسید 33 درصد مخصوص استفاده می کنند که توصیه می شود برای انجام این کار از آن ها کمک بگیرید تا رسوب زدایی پکیج بطور تخصصی و بدون ایراد انجام شود. زیرا در صورت رسوب گیری اشتباه ممکن است قطعات پکیج گرمایشی توسط اسید سوراخ شده و آسیب ببینند.
4. به پایان رسیدن عمر پکیج یا آب گرمکن
یکی دیگر از علت های کار کردن پکیج یا آب گرمکن بصورت مداوم، به پایان رسیدن عمر دستگاه است. اگر آب گرمکن قدیمی شود، راندمان کاری آن به مرور زمان کاهش میابد. بنابراین قدیمی بودن آبگرمکن می تواند یکی از رایج ترین دلایل کارکرد مداوم دستگاه و افزایش مصرف انرژی توسط آن باشد که در این مرحله بعید است که انجام تعمیرات بتواند مشکل را برطرف کند و بهتر است کل پکیج گرمایشی تعویض شود.
بطور کلی آب گرمکن های دارای مخزن حدود 8 تا 12 سال و پکیج آبگرمکن های بدون مخزن حدود 10 تا 15 سال عمر مفید دارند که اگر به پایان عمر خود نزدیک شده باشند، احتمالا برای رفع مشکل زیاد کار کردن آن ها مجبور به تعویض کل دستگاه شوید.
سخن پایانی
در این مقاله به توضیح عوامل بیش از حد کار کردن پکیج یا آب گرمکن پرداختیم و در مورد آن توضیحاتی را همراه با پیشنهاد راهکارهای رفع مشکل، ارائه دادیم. فراموش نکنید که در صورتی که آب گرمکن شما دچار مشکل شده است می توانید برای تعمیر پکیج یا آب گرمکن خود از تیم تخصصی داره چاره کمک بگیرید.