ممکن است به نظر برسد که سرد و گرم شدن آب توسط پکیج یا آب گرمکن دیواری، به دلیل خاموش و روشن شدن دستگاه اتفاق می افتد. اما این مشکل به دلایل مختلف دیگری رخ می دهد که باید به آن ها رسیدگی شود. زیرا سرد و گرم شدن آب نه تنها در هنگام حمام کردن ناخوشایند است، بلکه روی عملکرد ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و لوازمی از این دست نیز تأثیر می گذارد. در این مقاله قصد داریم که دلایل سرد و گرم شدن آب پکیج گرمایشی را بطور کامل توضیح دهیم.
1. ظرفیت پایین پکیج آب گرمکن دیواری
باز شدن یک شیر آب گرم بلافاصله بعد از بسته شدن شیر آب گرم دیگر و یا باز کردن چند شیر آب گرم بطور همزمان می تواند بر سرد و گرم شدن آب مصرفی در صورتی که ظرفیت پکیج گرمایشی به درستی انتخاب نشده باشد، تاثیر بگذارد. در این حالت مقداری آب گرم ذخیره شده در شیر آب، از آن خارج خواهد شد و قبل از این که مشعل یا المنت حرارتی در پکیج بتواند آب را بطور کامل گرم کند، آب گرم نشده از آب گرمکن خارج شده و از شیر جاری می شود.
برای حل مشکل نوسان دمای آب ناشی از ظرفیت پایین پکیج دیواری، می توانید دستگاه خود را به یک دستگاه با ظرفیت بالاتر ارتقا دهید، یک آب گرمکن اضافه نصب کنید و یا از استفاده همزمان از چند شیر آب خودداری کنید.
2. خرابی سنسور پرشر هوای پکیج گرمایشی
نامناسب بودن قطر شیلنگ گاز ورودی پکیج دیواری می تواند باعث سرد و گرم شدن آب شود. به این صورت که اگر قطر لوله گاز ورودی کم باشد، گاز کمی به مشعل می رسد و در نتیجه گرم شدن آب بصورت ثابت با مشکل مواجه خواهد شد. اگر پکیج خود را به تازگی وصل کرده و مشکل سرد و گرم شدن آب دارید، پیشنهاد می شود که قطر شیلنگ گاز پکیج را اندازه گیری کنید تا از کم نبودن قطر آن مطمئن شوید.
4. خرابی سنسور جریان آب پکیج
خرابی سنسور جریان آب (فلومتر یا فلوسوئیچ) پکیج دیواری می تواند باعث گرم و سرد شدن آب مصرفی شود. سنسور جریان در پکیج، آب ورودی به سیستم را اندازه گیری می کند و اطلاعات به دست آمده را به برد کنترل آب گرمکن ارسال می کند. سپس مشعل یا المنت حرارتی روشن شده و آب گرم توسط پکیج برای مصارف مختلف تامین می شود. در حقیقت سنسور جریان وظیفه تشخیص میزان جریان آب و فعال کردن مکانیسم گرمایش را بر عهده دارد.
اگر سنسور جریان آب پکیج گرمایشی به درستی کار نکند، ممکن است نتواند جریان آب را تشخیص دهد و در نتیجه اطلاعات نادرستی از جریان آب را به برد کنترل ارسال می کند. بنابراین در صورت خرابی سنسور جریان، ممکن است آب سرد و گرم شود که در این حالت می بایست این سنسور توسط تعمیرکار مجاز بررسی و در صورت نیاز تعویض گردد. البته معمولا در صورت خرابی سنسور جریان، پکیج گرمایشی کد اروری را در پنل خود جهت هشدار به کاربر به نمایش خواهد گذاشت، اما گاهی اوقات ممکن است این سنسور فقط کثیف شده و نیاز به تمیز کردن داشته باشد که در این صورت کد اروری نمایش داده نخواهد شد.
5. کثیف شدن فیلتر آب پکیج گرمایشی
فیلتر آب نصب شده در ورودی آب سرد پکیج آب گرمکن های دیواری وظیفه دارد تا با جذب املاح آب از جمله کلسیم و آهن، علاوه بر افزایش طول عمر دستگاه، راندمان پکیج را در درجه بالایی حفظ کند. اگر این فیلتر بیش از حد کثیف شود، افت فشار آب ایجاد می شود که موجب سرد و گرم شدن آب مصرفی شده و در نهایت افزایش مصرف انرژی و تجمع رسوبات آهکی آب درون دستگاه را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل توصیه می شود که فیلتر آب پکیج را حدودا هر 6 ماه یک بار تعویض کنید.
6. زنگ زدگی و خوردگی لوله های آب پکیج
زنگ زدگی و خوردگی لوله های آب پکیج یکی از دلایلی است که باعث گرم و سرد شدن آب مصرفی می شود. یکی از نشانه های بروز این اتفاق تغییر رنگ آب به رنگ زرد یا قهوه ای است که گاهی نیز ممکن است دارای ذرات قهوه ای زنگ زده نیز باشد. بنابراین برای رفع این مشکل باید لوله ها و قطعات زنگ زده پکیج را تعویض نمایید.
7. رسوب گرفتگی پکیج دیواری
تجمع مواد معدنی آب سخت از جمله کلسیم و منیزیم در مبدل های حرارتی پکیج دیواری می تواند موجب سرد و گرم شدن آب مصرفی شود. در حقیقت املاح آب سخت با گرم شدن از آب خارج شده و به صورت رسوب آهکی به دیواره داخلی مبدل حرارتی می چسبد که این امر موجب می شود تا پکیج نتواند به خوبی آب را گرم کند. در مواردی هم حتی ممکن است تجمع رسوب آنقدر شدید باشد که از کارکرد پکیج جلوگیری کند. توجه داشته باشید که این مواد معدنی تقریبا در همه منابع آبی وجود دارند، فقط میزان آن ها در هر آبی ممکن است متفاوت باشد. در نتیجه استفاده از فیلتر می تواند در کم کردن درجه سختی آب موثر باشد و همچنین رسوب زدایی پکیج دیواری هر چند ماه یک بار می تواند روش مناسبی برای خارج کردن رسوب درون دستگاه باشد.
8. کمبود فشار آب
آب گرمکن های دیواری برای عملکرد صحیح به مقدار معینی فشار آب نیاز دارند. اگر فشار آب ورودی خیلی کم باشد، جریان آب داخل پکیج گرمایشی کم تر از سرعت جریان مورد نیاز برای فعال سازی سیستم گرمایشی خواهد بود، بنابراین مشعل گاز یا المنت حرارتی مدام خاموش شده و یا اصلا روشن نمی شود. در این حالت دستگاه قادر به تولید آب گرم کافی نخواهد بود و در نتیجه آب مصرفی ممکن است سرد و گرم شود. بنابراین در این مورد نصب یک پمپ آب می تواند به افزایش فشار آب و در نتیجه رفع مشکل سرد و گرم شدن آب مصرفی کمک کند.
9. خرابی شیر برقی گاز پکیج
اگر نیاز به آب گرم در آبگرمکن دیواری وجود داشته باشد، شیر برقی گاز باز شده و پس از ورود گاز به لوله مشعل، شمعک پکیج روشن می شود. روشن شدن شمعک باعث می شود که آب گرم شده و در مصارف مختلف مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که شیر برقی گاز خراب شود، گاز رسانی به مشعل مختل خواهد شد که این امر ممکن است موجب سرد و گرم شدن آب مصرفی شود. توجه داشته باشید که خرابی بوبین شیر برقی گاز یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در این شیر رخ می دهد.
10. یخ زدگی لوله آب پکیج دیواری
هنگامی که لوله ورودی آب به آب گرمکن دیواری یخ بزند، آب نمی تواند به درستی از آن عبور کند. این امر می تواند علاوه بر داغ شدن بیش از حد دستگاه، باعث سرد و گرم شدن آب نیز شود. در این مورد ابتدا باید یخ لوله آب را به وسیله سشوار ذوب کنید تا آب بتواند دوباره به درستی درون لوله جریان پیدا کند. سپس توصیه می شود برای پیشگیری از یخ زدگی مجدد لوله، آن را به وسیله پوشش مخصوص عایق بندی کنید.
11. خرابی الکترود یون شعله آبگرمکن دیواری
وظیفه الکترود یون شعله پکیج آب گرمکن دیواری این است که بر تشکیل شعله نظارت داشته باشد و اطلاعات آن را به برد الکترونیکی ارسال کند. به این صورت که یک جریان یونی میکرو آمپر ضعیف روی آن تشکیل می شود و سپس یک تراشه هوشمند از شعله به عنوان رسانا استفاده کرده و استاندارد بودن شعله را تعیین می کند. در حقیقت الکترود یون یک قطعه نظارت بر ایمنی در فرآیند احتراق است که در صورت بروز هر مشکلی از جمله تجمع گازهای آلاینده یا قطعی گاز، می تواند از روشن شدن شعله جلوگیری کند.
اگر الکترود یون شعله در آب گرمکن دیواری خراب شود، احتراق شعله با مشکل مواجه خواهد شد. بطوری که ممکن است شعله مدام خاموش و روشن شده و در نتیجه آب مصرفی سرد و گرم شود. بر این اساس در صورتی که با سرد و گرم شدن آب مصرفی مواجه هستید می بایست عملکرد الکترود یون شعله را چک کرده و در صورت لزوم آن را تعویض نمایید.
کلام آخر
تمام موارد ذکر شده در این مقاله می تواند دلیل سرد و گرم شدن آب مصرفی پکیج و آب گرمکن دیواری باشد که با پیروی از راه حل های توضیح داده شده برای هر مورد می توانید مشکل به وجود آمده را برطرف کنید. با این حال اگر عیب یابی مشکل پیش آمده برای شما کمی پیچیده به نظر می رسد، پیشنهاد می کنیم از راهنمایی های متخصصین داره چاره برای تعمیر پکیج و آب گرمکن دیواری خود کمک بگیرید.
سنسور فشار هوا یا سوئیچ پرشر پکیج گرمایشی قطعه ای است که وظیفه شناسایی کارکرد یا عدم کارکرد فن دودکش را دارد. کارکرد این سنسور به این صورت است که وقتی فن هواکش پکیج شروع به چرخش می کند، در لوله پلاستیکی که مجرای دودکش را به سوئیچ فشار مرتبط می کند، خلا یا مکش ایجاد می شود. در این حالت سنسور فشار با ارسال سیگنال به برد الکترونیکی، روشن بودن فن دودکش را به آن اطلاع می دهد و برد الکترونیکی با توجه به این سیگنال، فرمان روشن شدن مشعل را می دهد. حال اگر سنسور پرشر هوا سیگنال روشن بودن فن را ارسال نکند و یا سیگنال آن با قطع و وصلی همراه باشد، برد الکترونیکی نیز یا مشعل را روشن نکرده و یا با هر قطع و وصلی سیگنال پرشر هوا، مشعل را خاموش و روشن می کند که باعث سرد و گرم شدن آب خواهد شد.
خرابی سنسور پرشر هوای پکیج از دلایل سرد و گرم شدن آب
3. قطر نامناسب شیلنگ گاز ورودی پکیج